Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

tisztelt Dr Nö. olyan kérdésel fordulnék önhöz hogy két kutya él a lakásba és mind két kutya bolhás hogy tudnám kirtani belölük mihamarabb.

2014.10.28

Állatorvos

Mindkét kutyát érdemes lenne megfürdetni bolhairtó samponnal, ha sok bolhájuk van, ha csak néhány, akkor elegendő, ha bolhaellenes készítményt tesz a kutyákra. Ezzel egy időben a lakást is alaposan ki kell takarítani (alapos porszívózás, a textíliák kimosása). A bolhák petéi és lárvái és sok esetben a kifejlett bolhák is a környezetben tartózkodnak, ezért ha nem történik meg a környezeti bolhairtás, akkor az állatok onnan mindig újra visszafertőződnek. Azokon a felületeken, ahol ez lehetséges, használjon környezeti bolhairtó sprayt is (pl.: Insecticid 2000). A bolhák kedvelik az eldugott sötét zugokat (parkettarepedések, fotelok hajlatai, szőnyegek, sarkok stb.), ezért ezeknek a helyeknek a többszöri alapos takarítására van szükség, ha meg akarunk szabadulni az élősködőktől. A kutyák fürdetése után 2 nappal tegyenek az állatokra olyan készítményt, ami hatékony bolhák ellen (pl.: Advantix, Duowin, Vectra 3D, Certifect), ezeknek a készítményeknek a felhelyezését a következő időszakban havi rendszerességgel ismételje.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem