EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr. Úr! A 3 éves nőstény macskám tüzeléskor igen agresszív. Ilyenkor megközelíthetetlen, ha csak elsétálok mellette is támadóan lép fel, elkezd morogni és fújtatni, néha karmolni is. Leginkább velem és édesanyámmal viselkedik így, a férfiak társaságát természetesen ilyenkor keresi. Más macskákkal nem érintkezik, panel lakásban élünk. Ivartalanítva nincs. Érdekelne, hogy lehet-e kezdeni valamit ezzel a problémával? Van-e esetleg valami, amitől nyugodtabb lenne a cicám?

2011.09.16

Állatorvos
Megfontolandó a cica ivartalanítása, ezzel kiküszöbölhetőek lennének a hormonális okokból kialakuló viselkedésváltozások. Én ezt látnám megfelelő megoldásnak. Ha a műtétet valamilyen okból nem akarják, akkor meg lehet próbálkozni gyógynövény alapú nyugtatókkal, esetleg a feromon tartalmű párologtató (Feliway) is enyhíthet a problémán.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem