Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr.Úr! A kutyám (Bordeaux-i dog) orra nagyon repedezett, nem beteg, eszik rendesen, szóval minden rendben vele csak elég rosszul néz ki az orra hegye, anno egy kutyakiállításon egy bíró azt mondta, hogy kenjem vazelinnel 🙂 Most egy kicsit nagyobbak a repedések, mint általában, ezért gondoltam kikérem a véleményét. Előre is köszönöm a válaszát!

2012.04.05

Állatorvos
Sajnos ez a probléma elég gyakori rövidorrú kutyák esetében. Sokszor szerepet játszika probléma kialakulásában, hogy a könnycsatorna nem megfelelően átjárható. A könnycsatorna a szemzugból indul és az orrjáratoka vezeti a könnyet, ezért normális esetben az nem csordul ki a szemből, mert a felesleg elvezetődik. Az emberek esetében kivétel a sírás, de megfigyelhetjük, hogy eközben mindig orrot kell fújni. Az elvezetett könny szerepet játszik az orrtükör nedvesítésében. Sajnos a vazelines vagy babaolajos kenegetésen és bőrtáplálók alkalmazásán kívül én sem tudok jobb tanácsot adni. Ha azonban száraz repedezett területek jelennek meg a talppárnákon, fülek belsejében, vagy az orr állapota napfény hatására romlana, akkor mindenképpen keressen fel egy állatorvost, mert ez autoimmun bőrbetegség jele is lehet.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem