EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr. Úr! Az előttem szólóakkal ellentétben én valami extrát kérdeznék. Édesvízi halakról lenne szó. Elég vegyes jelenleg az akvárium, előfordul elhullás, de csak a normális mértékben. Most azonban pár hónapja tapasztalok egy jelenséget, amivel nem tudok mit kezdeni. Úgy tűnik fajspecifikus, mert más fajokon nem tapasztalom. Kb. másfél-2 éves tetrákon (fiatalabbakon egyáltalán, az ilyen korúakon mindegyiken) fekete színű pöttyök foltokba rendeződve a testükön, előrehaladott állapotban a szája megvastagodott és fekete színű lett, a pikkelyeit pedig mintha összekócolták volna. Egyenlőre sem a gomba- és baktériumölő szerek, sem a gyorsfürdő nem segít a fertőzött példányokon. A legvégén már nem tudja összezárni a száját, és két napon belül elpusztul. Eleinte karanténoztam a fertőzötteket, de így is megjelentek a tünetek a többin is. Szívesen fogadnék egy szakmai tanácsot, mert a halakkal foglalkozók tanácstalanul állnak ez előtt. Tisztelettel.

2011.03.03

Állatorvos
Ezzel a kérdéssel én egy általam ismert szakemberhez irányítanám. A Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karának Kórbonctani tanszékén dolgozik Dr. Baska Ferenc, aki halak gyógykezelésével, patológiájával foglalkozik, illetve a halkórtan című tárgyat is oktatja. Érdemes lehet elhullott példányokat bevinni, hogy a kórokozót meg tudják határozni.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem