Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr. Úr! Én most kaptam egy pár hetes palotapincsit és nagyon bolhás volt, valamint nagyon csúnyán elvakarta a sebeit. A kérdésem az lenne, hogy elmúlik-e ez magától? Mit alkalmazzak, hogy ne legyen bolhás újra?

2011.08.07

Állatorvos
Ha nagyon kivakarta magát, akkor nem biztos, hogy magától elmúlik a bőrproblémája. A sebek körül le kell nyírni a szőrt és a sebeket fertőtleníteni kell Betadine-oldattal és ha több kivakart terület is van, akkor szükséges lehet antibiotikum alkalmazása is. Lehet, hogy bolhaallergia is van a háttérben. Léteznek olyan készítmények, amelyek megelőzik a visszafertőződést is (pl.: Frontline combo). Ne feledkezzen meg a rendszeres féreghajtásról sem, mert a bolhák galandférgek köztigazdái lehetnek. Nagyon fontos a környezet bolhairtása is, mert a bolhapeték és lárvák nem a kutyán, hanem a környezetben találhatóak. Szükséges egy alapos porszívózás, és a kutya fekvőrongyainak alapos kimosása. Léteznek a környezet bolhairtására alkalmas sprayk is (pl.: Insecticid 2000).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem