Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr. Úr! Észre vettem, hogy az 5 éves cicám sűrűn kaparja az álla és a nyaka közötti részt. Jelenleg ott tart a dolog, hogy egy folton (kb. 5 forintos nagyságú foltban) kihullott a szőre. Bolhája nem igen van, mert igyekszem lekezelni a cseppekkel, ugyanis javarészt benti cica. Én esetleg bőrgombára gyanakszom, de kíváncsi vagyok az Ön véleményére is. Ha jól gondolom, akkor milyen kezelést ajánl a cicusom számára? Mivel a gyógyszert elég nehezen tudom belediktálni, ezért esetleg valami krémet tud ajánlani, ami nem káros ha lenyalja? Köszönöm és várom válaszát!

2011.02.16

Állatorvos
A kerek szőrhiányos területek kialakulását számos tényező okozhatja:
-gombás fertőzések
-fejrühösség, fülrühösség
-allergia (erős viszketés miatt kivakart területek)
-daganatos kórképek
-autoimmun betegségek (ritka)
A gombás fertőzést bőrkaparék vizsgálattal igazolhatjuk, ilyenkor valóban lehet helyi gombaellenes szereket (pl.: Batrafen-oldat) alkalmazni, ha csak 1 folt van. Gomba esetén a folt körül is óvatosan le kell nyírni a szőrt, és a lenyírt terület egészén használni a gombaellenes készítményt naponta 2x legalább 2 héten át. A gomba a korpával, kihullott szőrrel is terjed, ezért a környezetet is rendszeresen fertőtleníteni kell. Ha a folyamat terjed, akkor elkerülhetetlen a fürdetés és sokszor a szájon át alkalmazható szerek. Allergiás folyamatra utal a jelentős viszketés. Eleségallergiánál a bőrelváltozások jellemzően a test elülső részén vannak, inhalációs allergének esetén főleg a fejet és a nyakat érintik. Macskáknál a leggyakrabban előforduló inhalációs allergén a házi poratka. Házi poratkák ellen hasznos segítséget jelenhetnek az atkaellenes hatással is rendelkező nyakra cseppenthető készítmények (Advocate, Stronghold), amelyeket havonta kell alkalmazni. Érdemes lehet érzékeny bőrű állatoknak való tápot vásárolni és 6-12 hétig csak ezt etetni és figyelni, hogy a tünetek mérséklődnek-e, vagy esetleg megszűnnek. Léteznek az allergia tüneteit elnyomó injekciók is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem