Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr.Úr!2hete örökbefogadtunk egy 3éves szuka staffit a menhelyről.A nagylányommal alszik,puszikat osztogat,az ételt megköszöni és a lakásba is előre beenged.Ha jól tudom ez a tisztelet jele.Van két kisebb gyermekem is akiktől eltüri ha ölelgetik,sőt odabújik ha simogatják.Én,mint aggodó anyuka mégis féltem a kicsiket.Lehet,hogy túlzásba viszem az aggódást?Eddig semmi jelét nem adta annak,hogy zavarnák a gyerekek.Egyszer viszont séta közben megállt és egy hölgyet megmorogott aki egy boltnál állt,ezt nem tudtam mire vélni,rászóltam,akkor abbahagyta,de nem volt hajlandó tovább jönni amíg a hölgy el nem tünt.Lehet,hogy ismerte?

2012.09.17

Állatorvos
A kutya még csak most illeszkedik be a falkába. Az, hogy Önt előreengedi az ajtóban valóban azt mutatja, hogy maga fölött állónak ítéli. Ezt a pozíciót azonban akkor is meg kell tartania, amikor a kutya magabiztosabbá válik. Az első hetek viselkedése nem mindig tükrözi a későbbieket. Bizonyos szempontból nem tartom Önt túlságosan aggódónak, ugyanis mivel még nem ismeri az állatot, így egyáltalán nem lehet biztos abban, hogy a kutya a kicsi gyerekeket is minden szituációban maga fölé helyezi. Én azt javaslom, hogy egyelőre SOHA ne hagyja felügyelet nélkül a kutyát a kicsikkel. Minden olyan viselkedést, ami a kicsik irányába dominanciát jelez (apró morgás is) szigorúan és azonnal tiltani kell. A kutyának éreznie kell, hogy a gyerek bármit is csinál, tabu. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a kutyának mindent tűrnie kell, de bármilyen piszkálásra csak kitéréssel reagálhat. Természetesen a gyerekeknek is el kell magyarázni, hogy a kutya sem mindig szereti ha simogatják és ezt tiszteletben kell tartani. Azt javaslom, hogy fektessen különös hangsúlyt a falkavezéri pozíció megtartására és megerősítésére. Ebben nagy segítségére lehet egy kutyaiskola, ahová a gyerekek is elkísérhetik. A szabályok betartása, végrehajtása alárendelt pozícióba helyezi a kutyát. Jó módszer az is, ha az evést csak vezényszóra kezdheti el. Nem derül ki, hogy a kutya csak egy szobában alszik-e a lányával vagy az ágyba is felmehet, mert ezt nem javasolnám, ugyanis az a kutya pozícióját erősíti.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem