Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr. úr!
A tanácsát szeretném kérni, hogy mit tegyek egy szoptatós cicával, akinek elpusztultak a cicái és így az emlői duzzadnak a tejtől.? Félek, hogy begyullad. Lenne még egy kérdésem. Lehet adni féreghajtót olyan cicának aki épp szoptat? Nem befolyásolja a tej mennyiségét, minőségét? Honnan tudjam, hogy a második hét után kiürült e a féregtől a macska, ha nem tudom ellenőrizni a székletét?
Válaszát előre köszönöm!

2012.05.07

Állatorvos
Ön annyit tehet, hogy egy kicsit korlátozza a cica folyadékfogyasztását és állott vizes borogatást tesz az emlőkre. Ha orvoshoz viszi a cicát, akkor ott kaphat apasztó hatású injekciókat. Figyelje az emlőket, ha feszesek, kipirultak, kemények, fájdalmasak, a cica pedig bágyadt, akkor azonnal forduljon orvoshoz.
Szoptatós cicának is lehet bizonyos féreghajtókat adni (pl.: Banminth cat paszta). Ezzel a féreghajtóval a kicsiknél is el lehet kezdeni a kezelést már két hetes korban. Sajnos ha nem tudja ellenőrizni székletet, akkor nem tudhatja, hogy férges-e a cica.... Ha elválasztotta a kiscicákat, akkor esetleg rátehet az anyára Advocate vagy Stronghold cseppet, amelyeknek van hatásuk bizonyos típusú férgek lárvái ellen is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem