Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr. Úr/Nő!!!

Nekem egy shi-tzu kutyám van 6 éves. Én angliában élek, és a kutyát is itt vettem. Sokszor főleg nyáron össze szed bolhákat.
Vettem neki sampont, és spotot, és tablettát. Bob Martin márkája volt illetve Jhonsons.
Észre vettem , hogy a kutyámon fekete foltok jöttek ki /csak halkan megjegyzem, hogy az itteni állatorvosok nem sokat érnek/ nem foglalkoznak vele.
De félek mert egyre több fekete folt van rajta. Néha ez a fekete folt ha meg kaparom gyengéden akkor lejön . De főleg a lágyékban és a nemi szerve körül fordul elő, de van máshol is.
Azt szeretném kérdezn, hogy erre mit javasol?? Valószín bőr allergia . Most a frontline spotot használom , de nem tudom miért nem akarnak a bolhák eltünni. Pedig mindent kimosok befújok, előtte meg fürdetem bolha írtó samponnal.
Szóval , hogy nem veszélyes ez a betegség , nem kell aggodnom !!! Ugye nem fogom elveszteni ideje korán emiatt????
köszönettel hné . M. Gabriella

2017.07.28

Állatorvos

Szerintem biztosan talál Angliában is olyan állatorvost, aki foglalkozik bőrgyógyászati problémákkal. Ha rendszeresen hatékony bolhaellenes kezelést alkalmaz és a bolhák ennek ellenére nem tűnnek el, akkor szinte biztos, hogy a környezet bolhairtásával van probléma. Az is lehet, hogy az eddig használt készítmények nem voltak elég hatékonyak… Most olyan szert kellene alkalmazni, ami segít a környezetben lévő bolha fejlődési alakok elpusztításában is (pl.: Frontline Combo). Mivel az egyik leggyakoribb allergia a bolhanyál allergia, ezért mindenképpen a bolhaírtás az első dolog amit tenni kell. Ha bolhanyál allergiás a kutya, akkor a későbbiekben olyan szert kell alkalmazni, ami nagyon gyorsan kifejti hatását (pl.: Duowin), mert ilyen esetben 1-2 csípés is tüneteket okozhat. Amíg tart a bolhaírtás, addig én azt javasolnám, hogy fürdesse meg a kutyát nyugtató, hidratáló samponnal (pl.: Allermyl). Természetesen a csepp felhelyezése és a fürdetés között legalább 48 órának el kell telnie. Számos helyileg alkalmazható bőrgyógyászati készítmény van, amivel a gyulladt bőrterületek kezelhetőek.

Vissza a kérdésekhez