Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr Úr/Nő!Szörnyű tragédiát éltünk át a napokban másfél éves ivartalanított JRT kutyánk széttépte hasaljtól gyomortetőig felhasította pár hetes kiscicánkat. A kutya gazdája nem én vagyok de már támadt korábban idősebb cicáimra is, ők azonban szerencsésen megvédték magukat ill. elfutottak. A kiscica koránál és anya híján (mentett volt) nem tudott sem fújni sem karmolni, nem voltak védekezési reflexei mindenkiben bízott és dorombolással közeledett.Rettenetesen megutáltam a kutyát. Mindig is voltak terrierekkel, vérebekkel szembeni fenntartásaim, nem is hiába. Az ilyen eb emberre is támadhat akár, bár soha nem lett uszítva, vadászaton nem volt sőt le lett hordva ha bármit bántott. Mennie kell a háztól ez már bizonyos. Kérdésem hogy normális e az ha a kutya ilyet cselekszik, ez nekem már nem fér bele a területvédelembe, de a jellemébe sem!
Nagyon köszönöm és szomorúan várom válaszát!

Cicapárti gazdi

2017.09.06

Állatorvos

Nagyon sajnálom ami történt, tényleg szörnyű lehetett ezt átélni…Ennek ellenére meg kell védenem a kutyát. A viselkedésének semmi köze nincs az agresszióhoz, a területvédelemhez és még csak nem is jellemtelen. Ő egy erős vadászösztönnel rendelkező terrier, akinek a kiscica préda volt. Se nem több, se nem kevesebb. Ennek semmi köze ahhoz, hogy emberekkel szemben hogyan viselkedik. Egy terrier mellett nincsenek biztonságban az apró állatok. Ha egy oroszlán mellé beteszünk egy nyulat, akkor meg fogja enni, ez nem az ő hibája.  Ettől ő nem agresszív, nem is jellemtelen, csak ragadozó. Hajlamosak vagyunk kedvenceinket édes kis plüssállatokként kezelni. Nem azok, hanem bizony a kutya is és a macska is ragadozók. A macskák is számos állat halálát okozzák. Számos hasznos énekesmadár és kevésbé hasznos rágcsáló válik áldozatukká. Sokszor meg sem eszik őket, mert nem is éhesek, csak megölik. Mi a különbség? Én nem gondolom, hogy ezért a kutyát el kell ajándékozni, ha egyébként a gazdája szereti és emberekkel szemben barátságos.  Ez az eset egy nagyon szomorú tanulság. Vannak állatok amelyek nem férnek meg egymással. A gazdák feladata, hogy biztonságosan elkülönítsék őket. Nem érzem igazságosnak, hogy egy kutya, aki már másfél éve önökkel él olyasmi miatt hagyja el a családját, amiben igazából nem hibáztatható még akkor sem, ha emberi szempontból szörnyű amit tett.

Vissza a kérdésekhez