Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr.Úr/Nő!

Kérem ha tud segítsen: 6 éves JRT terrierünk és 6 ill 7 éves házi cicáink eddig és most is békében élnek egymással. Az a JRT december végén adott életet három kölyöknek (az apa szintén JRT) egy kölyköt elajándékoztunk 2 maradt nálunk. Sajnos a kölykök nem az anyjuk kiegyensúlyozott, nyugodt, könnyen kezelhető természetét örökölték, és már 2 hónaposan is agresszívak az amúgy barátságos cicákkal, de néha anyjukat is bántják. Harapás, odakapás, marás, üldözés stb. Parancsszavakra nem hallgatnak, a nevükre is alig. A szobatisztaság távoli álom, anyjuk ezt is hamar megtanulta.
A cicák az enyémek, a kutya a testvéremé, és én nagyon aggódom a cicák testi épségéért lelki állapotáért. Nyugtató cseppeket kapnak, de ez így hosszútávon nem maradhat. Hogyan tudnám fegyelmezni a kiskutyákat a cicák miatt? A kölyökkutyák nem érdekelnek, macskás vagyok. A cicák nyolc hetes koruk óta velem vannak, és számukra a feje tetejére állt a világ. Számomra viszont ők a világ. Az anyakutyával nem volt és nincs is bajom.
Köszönöm tanácsát, várom válaszát.

Üdvözlettel:

Judit

2016.02.29

Állatorvos

Ez egy olyan probléma, amit családon belül kell rendezniük, ebben nem tudok segíteni. Az, hogy 2 hónapos kölykök szeleburdik és harapdálnak, az teljesen normális, sok kölyök így viselkedik. Egy két hónapos kölyök még olyan, mint egy egészen kicsi gyerek, még nem tud sokat és nem is tanítható úgy, mint egy érettebb kölyök, vagy felnőtt állat. A szobatisztaság sem várható el még ebben a korban, de annál hamarabb kialakul, minél többet foglalkoznak velük. Beszéljék meg, hogy ki mit szeretne, és találják meg azt a megoldást, ami mindenkinek jó.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem