EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt dr. Úr/Nő!

Lenne egy nagyon fontos kérdésem:
Egy 1 éves yorkshire terrier kan kutyám van. A hetekben tapasztaltam valamit a fülében (a belső területén egy nagyobb kerek gumó, piros udvarral és fekete varszerű képződménnyel a tetején). A kutya nagyon levert és remeg gyakran, viszont rendesen iszik és eszik, pisil kakil. Az állatorvos adott neki injekciókat megfázással kapcsolatban, mert röfögő hangot hallott. A puklival kapcsolatban nincs ötlete, le akarja műteni pár nap múlva és utána tudja majd megmondani mi lehet. Az Ön segítségét kérném, hogy mitévő legyek? Mit tudna tanácsolni, attól félek, hogy fülrák. Lehetséges ilyen fiatal korban? Várom szíves válaszát! Köszönöm szépen!

2011.10.18

Állatorvos
Sajnos, mivel én nem látom az elváltozást, ezért csak találgatni tudok. Ilyen fiatal korban ritkábbak a daganatos megbetegedések, de nem kizárhatóak. Vannak bizonyos típusú daganatok, amelyek már ilyenkor is előfordulnak. Ha a gumót helyi gyulladás okozza, akkor az jól reagál a gyulladáscsökkentő kezelésre. Amennyiben az elváltozás néhány napon belül nem reagál a kezelésre, akkor érdemes azt műtéti úton eltávolítani és szövettani vizsgálatot végezni. A szövetszaporulatot mindenképpen érdemes eltávolítani, mert ha a valóban daganatról van szó, akkor számít a mielőbbi kimetszés.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem