Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr. Úr!
Van egy közepes testű, keverék kan kutyusom, de a szőre állandó jelleggel hullik. A kutyus rövid szőrű, de csomókban hullik a szőre. Prémium tápot kap, illetve némi házi kosztot is. Kezdetben a táp hatására mintha csökkent volna a szőr hullása, de jelenleg ugyan olyan rossz az állapota mint volt. A kutyus hízásra hajlamos és gyógyszert nem szívesen adnék neki. Van valami megoldás esetleg, hogy csökkenteni, vagy javítani lehessen a helyzeten? Segítségét előre is köszönöm.

2012.04.19

Állatorvos
Ha szőrhiányos, kopott területek is kialakulnak, illetve a kutyán látható bőrelváltozás, akkor megfontolandó egy bőrkaparék vizsgálat. Így a kórokozót-amennyiben van- célzottan lehetne kezelni. Ha szimmetrikus szőrhiányos területek alakulnak ki, akkor pedig vérvizsgálat válhat szükségessé az esetleges hormonális problémák felderítésére.
Ha "csak" intenzív szőrhullásról van szó, de kutya bőre egészséges és nincsenek kopaszodó területek, akkor meg lehet próbálkozni bőrtápláló készítmények (pl.: Dermoscent spot on, Dermanorm olaj, lazacolaj stb.)alkalmazásával. Ezeket a készítményeket legalább 1-2 hónapig kell folyamatosan használni, hogy lássuk a hatásukat.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem