Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr!
Rocky a mopsz kutyám 3 hete fullad naponta többször ezért elvittük endoszkópos vizsgálatra a fulladása miatt ahol megállapították hogy: Brachyceptal syndroma, collapsus laryngis stage III/III., elongatio mollis. Eredménye: A lágy szájpadlás elongált, túlnyúlva a gégefedő aplikális részén belégzéskor obturálja a hangrést. A gégerés beszűkült, a cartilago cuneiformisok összeestek, a sacculus laryngealisok eventrálódtak. A légcső teljes hosszában kissé szűkebb, a pars membranacea a mellkasbejáratánál a lumenbe emelkedve 15-20 %-kal csökkenti az átmérőt. Retrográd rinoszkópiával a meatus nasopharyngealisban kóros képlet (idegen test vagy szövetszaporulat) nem látható, nyálkahártya bővérű, lumene kissé beszűkült.
A kórházban a műtétet javasolták de nem merem megműttetni az esetleges kockázatok miatt. Korábban kezelték napi 2x 1/2 Prednisolon tablettával amit az endoszkópos vizsgálat után leváltottak Meloxidyl szirupra. A szirupot délben kapja ami hat is de estére és másnap délelőtt az állapota változatlan. Műtétre javasolták nekünk Dr. Kovács Katalint és Dr. Németh Tibort amennyiben eldöntenénk hogy megműttetjük szegényt akkor sem tudnánk hogy melyik orvost válasszuk. Ön mit javasolna? Létezik erre a betegségre olyan gyógyszer ami hatásos lenne?

2014.03.17

Állatorvos

Sajnos ilyen súlyos esetben nincsen más megoldás, mint a műtét. Ha azt szeretnék, hogy a kutya minőségi életet éljen úgy gondolom, hogy a kockázatok ellenére vállalni kell a beavatkozást. A gyógyszereknek hosszú távon mellékhatásai vannak, ráadásul csak a tünetek enyhülését érhetjük el velük egy ideig, hiszen a problémát az anatómiai struktúrák rendellenességei okozzák. Én személy szerint Dr. Németh Tibor munkáját ismerem jobban, aki az ország egyik legfelkészültebb és legjobb sebésze, így bátran ajánlom. Ha nem említett volna senkit, akit már ajánlottak, akkor az én első számú választásom is Ő lett volna.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem