Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr!Tegnap befogadtunk egy állítólag kb 2 hete kóborló kölyök kutyát.Német juhász keverék lehet.Nagyjából 3 hónaposra gondolunk,súlya 11 kg,szuka kutyus.Az átlagostól picit soványabb,de nem látszanak a bordái.Valószínüleg semmilyen oltást,chipet nem kapott.Kérdésem,hogy ilyen esetben mit kell tennünk?Várjunk még,míg 4 hónapos lesz,és akkor vigyük el orvoshoz?Vettünk neki kullancs és bolha ellen nyakörvet,kölyök tápot…Esetleg féreghajtó tablettát vegyünk még neki?Köszönöm válaszát:Andrea

2014.04.28

Állatorvos

Vegyenek a kölyöknek féreghajtót, most ez a legfontosabb. Ha már legalább egy hete Önöknél van a kiskutya és teljesen egészségesnek tűnik (nincs hasmenés, aktív, nem köhög, nem tüsszög), akkor elvihetik oltásra. A kölykök már 6-8 hetes korukban megkaphatják az első oltásukat, úgyhogy ezzel nem kell tovább várni. az első oltás alkalmával alaposan átnézi majd az orvos a kiskutyát és a chipet is megkaphatja. Ha bármi rendelleneset észlel, akkor természetesen már előbb vigye orvoshoz az új jövevényt.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem