EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Dr!

Van egy 7 hónapos kan csivavám. Száraztáppal és 300 grammos húsos dobozos alutasakos táppal etetem.
2x kap naponta enni 150 grammot kapt, 75 reggel 75 este.
Emellett kap még háztartási kekszet néha meg ilyen jutalom kutyakekszet.
Pár nappal ezelőtt hányt egyszer, meg ma egy kisebbet. Szorulása is volt, de mostmár szerencsére üritett. Viszont nagyon hangosan, morog, rotyog a hasa. Ami egy idő után elmúlik és a kutya jobban lesz kipiheni magát, újra játékos nincs semmi tünete.
Most akarok váltani az önök Fressnapfos márkájára a junior 300 grammos kutyaeledelre. Meg most vettem neki royal canin szárazat juniorba. Idáig A multifit junior kaját ette.

Úgy érzem én rontottam el valamit. Az állatorvosa azt mondta ehet mindenből egy keveset. A tenyésztő pedig azt mondta csak szárazat ehet. Kicsit kétségbe vagyok esve.

Mit tanácsolt konkrétan mit és milyen mennyiségben adjak neki enni?
El kell vinnem emiatt az állatkórházba hasi ultrahangra? Emiatt a hasi rogyogó, morgó hangok miatt?

Előre is köszönöm a válaszát!

2015.03.13

Állatorvos

A kortyogás általában arra utal, hogy a kutya nem emészti megfelelően az ételt. Ilyen esetben, amikor érzékeny egy kutya, akkor érdemes kipróbálni, hogy csak egyfélét etetünk. Válasszon egy prémium száraztápot (pl.: Royal Canin, Select Gold, Real Nature, Hill’s, Purina ProPlan, Eukanuba….stb) és lassú átmenettel állítsa rá a kölyköt. Első körben tartsa be a táp adagolási útmutatóján leírtakat, ettől fölfelé és lefelé is el lehet térni, ha figyeli az állat kondícióját. A hirtelen tápváltás gyomor és bélrendszeri problémákat okozhat, különösen az érzékeny állatoknál. Ha a jó minőségű táp etetésekor nincsen probléma, akkor a táplálékkal volt baj. Ha a panaszok megszűnnek, akkor újra óvatosan egyesével ki lehet próbálni más táplálékokat. Amelyik problémát okoz, azt többet nem szabad etetni.  Vigye orvoshoz a kölyköt, így leírás alapján nem valószínű, hogy hasi ultrahangra lesz szükség, valószínűleg inkább meg kell találni a megfelelő táplálékot. Az is lehet, hogy érzékeny a kutya bizonyos tápanyagokra, ha ez felmerül, akkor komolyabb diétára lesz szükség.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem