Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy 1 éves középàzsiai juhász kan kutyánk tél óta véres vizelettel küszködik. Akkor betudtuk felfázásnak, nyáron viszont nem valószínű hogy erről lenne szó. Állatorvos megultrahangozta, és jól kivehető hogy folyamatosan termelődik a vesehomok,illetve minimális prosztata duzzanat. Tüneti kezelésként szteroidot kapott, vízhajtót, illetve urocid pasztát. Ezek alkalmazása során teljesen tünetmentes volt a kutya. Viszont ezek elhagyásával azonnal visszatért a véres vizelet. Ami erős vörös színű olykor alvadt darabokkal is vegyítve. A kutyának nincs különösebb észrevehető problémája, betegsége. Vérvétel után n kiderült hogy semmi kóros elváltozása nincs, minden értéke normális lett. Az állatorvos ivartalanítást javasolt mint egyedüli végleges megoldás. Az viszont tény hogy keveset iszik és nem tudom mennyire fontos tényező, de anyatejet nem kapott, mert sajnos az anyukája elpusztult a szülést követően. Onnantól fogva tejpótlót kapott kecsketejjel keverve. Tudom, hogy látatlanban nehéz bármit is mondani, viszont hátha találkozott már hasonlóval. Vagy tényleg az ivartalanítás az egyetlen járható út?
Válaszát nagyra értékelem és előre is köszönöm.

2018.07.11

Állatorvos

Szerintem szükség lenne sterilen vett vizelet bakteriológiai és üledék vizsgálatára. Ha van fertőzés (szerintem szinte biztosan) a háttérben, akkor azt a kórokozó érzékenységének megfelelő antibiotikummal kell kezelni. Az üledékvizsgálat során kiderül majd, hogy milyen típusú kristállyal van dolgunk. A kristály típusának ismeretében kell beállítani a diétát, ami nélkül a húgykövesség nem kezelhető eredményesen. A következő kérdés, hogy a prosztata gyulladt-e, ha igen, akkor az is antibiotikumos kezelést igényel. Az ivartalanítás a jóindulatú prosztata megnagyobbodás esetében jelent nagyon hatékony megoldást (ez jellemzően nem jelenkezik ilyen fiatal korban). Én leginkább egy krónikus húgyúti fertőzésre gondolok, melynek következtében kristályok is képződnek.

Vissza a kérdésekhez