Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Hölgyem/Uram! Olyan kérdésem lenne, hogy 6 hetes Jack Russel Terrier kiskutyát hányszor kell etetni és mivel? 2 napja van nálam és ahonnan hoztuk azt mondták naponta 2x elég és bármit megeszik. Húsos konzervet kicsire pépelek (2 “rúd”) és azt adom, de nem igen akar enni. Lehet, hogy az átállás miatt, meg kell az új környezetet szoknia? A féreghajtót is oda kellene neki adni az ételben, de ugye nem igen eszik. Vagy adjak neki tejet is? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Cs. Kriszta

2017.07.26

Állatorvos

Ha pár napja már Önnél van a kölyök, akkor vigye orvoshoz. A féreghajtót az orvos pillanatok alatt beadja étel nélkül is. Ha a kölyök étvágytalan, akkor is nagyon fontos az orvosi vizsgálat, hiszen ez betegség jele is lehet. Az első napokban teljesen természetes, hogy a kölyök még bizonytalan. Nagy változás ez. Valószínűleg korábban konyhai maradékokat kapott (kérdezzen rá), és az új étel szokatlan. Ennek ellenére át kell állítani a kölyköt minőségi táplálékra.Egy 6 hetes kölyköt még naponta négyszer kell etetni, jó minőségű, felnőttkori méretének megfelelő kölyöktáppal (konzerv vagy szárazeledel). Ha nem táppal akarja etetni az állatot, az nem egyenlő azzal, hogy minden konyhai maradékot megehet. Fontos a tudatosan összeállított táplálék. Ebben segítséget nyújthat például Dr. Fodor Kinga: Mit egyen a kutyám?-című könyve. A kutyának mindig jó minőségű táplálékra van szüksége, de ha ez lehetséges fokozottan igaz a növekedés időszakában. Napi két etetés egy fél éves kutyának elegendő. Tejet ne adjon a kölyöknek, legfeljebb alkalmilag, ha nincs tőle hasmenése (de ez viszonylag gyakori).

Vissza a kérdésekhez