Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Orvos!

Az Ectomax kutyának való spot-onnál ez a leírás szerepel az egyik webáruházban, viszont az ikonon, hogy mire jó csak a kullancs és bolha szerepel:
“- Bolhák (Ctenocephalides felis), valamint kullancsok (Ixodes ricinus és Rhipicephalus sanguineus) elpusztítására. A bolhák elleni inszekticid hatás 4 hétig tart. Kullancsok ellen a termék 4 hétig tartó folyamatos atkaölő hatással rendelkezik.
– A készítmény az alkalzást követően 3 hétig repellenes (vérszívást megelőző) hatással rendelkezik a lepkeszúnyogok (Phlebotomus perniciosus) ellen és 4 hétig a szúnyogok (Aedes albopictus és Culex pipiens) ellen.”

Szúnyog ellen ez addig hatásos ameddig írják? Tud segíteni, hogy mi a különbség az Exspot-hoz képest? A Culex pipens az a “hagyományos” szúnyog amiből most rengeteg van? (lepkeszúnyogot még nem láttam)

2018.04.28

Állatorvos

Mindig a termék hivatalos használati utasításában szereplő információk a mérvadók (a részletes leírás). A védettség időtartama addig biztosított a legtöbb  állatnál, ami a leírásban szerepel. A két termék hatóanyaga ugyanaz, felhasználási területük is fedi egymást. Sajnos nem tudok többet hozzátenni, mint ami a leírásokban szerepel. Minden gyártó azért vállal garanciát, ami a hivatalos gyógyszerleírásba bekerül. Magyarországon több, mint 40 szúnyogfaj él, ezek közül a Culex pipiens egy nagyon gyakori faj.

Vissza a kérdésekhez