Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Szakértő! a tanácsát szeretném kérni ! Van egy 4 és 1/2 hónapos Golden retriever kertben tartott kutyánk. sajnos ha kimegyünk folyamatosan felugrál és harapdálja a kezünket van amikor finoman van amikor durván. Hiába szólunk rá meg sem hallja. Próbáltuk már lenyomni a fejét, siettünk otthagyni de semmi nem használ. A házban van idős családtag és nem szeretnénk veszélyeztetni hiszen Ő van legtöbbet vele. Sajnos kis faluban élünk, a környéken se kutyaovi se kutyaiskola nincs. Szeretnénk házi körülmények között megoldani. amúgy szeretetre méltó, szeretetre éhes kiskutya.Nem szeretnénk megválni tőle. Segítségét köszönöm!

2017.10.25

Állatorvos

Nagyon fontos, hogy sok időt töltsenek a kölyökkel, hiszen ha ő állandóan kint van, a gazdák pedig bent, akkor nagyon nehéz nyugodtan maradni, ha végre-végre valaki kijön. Nem kell lenyomni.  Ha felugrál, harapdál, akkor nagyon határozottan  tiltani kell. Nem szabad sokszor ismételgetni, hogy “Nem!”, mert úgy hatását veszíti. Ha nem használ a tiltás, akkor határozottan arrébb kell tenni a kölyköt. Ha ez sem használ, akkor a tiltószó után menjenek be a házba és hagyják ott. Hamar megtanulja majd, hogy melyek azok a játékszabályok amelyeket ha nem tart be, akkor a gazdi bizony elmegy. Ez éppen elég büntetés. Fontos a sok játék, a játékos tanítgatás, ha fáradt mind testileg, mind pedig szellemileg, akkor sokkal kevésbé “pörög”.

Vissza a kérdésekhez