Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt szakértő! Az én kérdésem az lenne, hogy mi lehet az oka a cicánknál (Betsy névre hallgat, 1 éves, ivartalanított lánycica) a harapásnak? Nagy lakásban tartjuk (benti cica), tehát helye van, futkározhat, játszik sokat, rengeteg szeretetet kap, mégis naponta többször rájön a harapós dili, és megtámad minket. Ilyenkor lesből támadva elkapja a bokánkat, vagy felugrik és beleharap a karunkba elég fájdalmasan. Ilyenkor mindig azonnal büntetjük azzal, hogy megfogjuk és bezárjuk pár percre az egyik fürdőszobába, ahol van vize/étele/pokróca, tehát nem szűkölködik ilyenkor sem de egyedül hagyjuk egy kicsit. Ha ezt nem tesszük teljesen belehergeli magát a harapásba és egyre vadabbá válik. Ha pár perc múlva kiengedjük a büntiből, bújik hozzánk, mintha bocsánatot kérne. Nem hisszük hogy játéknak szánja, mert nem játszottunk vele durván soha és nem hagytuk neki sem ezt (kiskorában sem). Van egy pár hónapos kisbabánk, gondoltunk rá hogy az Ő érkezése kavarhatta fel, és rajtunk “veri le” a feszültségét, de az az igazság hogy a harapása már akkor elkezdődött (jó pár hónapja), mikor a baba még csak a pocakomban volt, és még nem is látszott, tehát semmi jele nem volt. A cicánkat továbbra is ugyanúgy szeretjük, nem került háttérbe, és szeretnénk ha felhagyna ezzel a szokásával. Mivel segíthetünk neki? Szeretnénk megérteni miért harap.

Előre is köszönöm a segítséget!

U.i.: Az normális hogy Betsy folyton a csapokból iszik? 🙂 Van saját tálja, de az nem érdekli. Picit aggódunk a higiénia miatt.

2017.12.09

Állatorvos

Sok macska szeret folyó vízből inni. Szoktassák rá egy bizonyos csapra, amit rendszeresen és alaposan takarítsanak.

A másik probléma jelentősebb. Főleg a gyerek miatt. Ha nem oldódik meg, akkor lehet, hogy más otthont kell keresni a cicának, mert azt elgondolni is rossz, ha a leírtakat egy kúszó, mászó gyerekkel teszi. Abban nincs bocsánat…Szerintem már most veszélyes, hiszen a gyereket is a karjában viszi. Mi a biztosíték arra, hogy az egyre inkább mozgolódó babára nem ugrik majd rá..Sajnos vannak nagyon erős vadászösztönnel rendelkező macskák, amelyek sok problémát okoznak, ha lakásban tartják őket…Valószínáleg számukra inkább a kinti életmód lenne megfelelő. Próbálják levezetni a vadászösztönét kergetős játékokkal (botos cicajáték, lézeres játékok), használjanak Feliway párologtatót. Szerintem minél hamarabb vegyék fel a kapcsolatot egy állat viselkedésterápiával foglalkozó szakemberrel, Dr. Sátori Ágnessel.

Vissza a kérdésekhez