Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Szakértő!

A cicámnak a fején volt egy kemény púp ami stresszhelyzetben jött ki nála hol kisebb hol nagyobb. Nem lágy nem mozgatható csontkeménységűre keményedett pukli . Találgattak mi lehet ciszta vagy valami más, ezelőtt még nem láttak ilyet, 3 orvos is megnézte 3 különböző alkalommal! Melosust kapott rá majd két hét után elmúlt visszahúzódott ! Egy hete szintén púppal vittem állatorvoshoz de esedékes volt már a cica éves veszettség elleni védőoltása. Rákérdeztem így be szabad e oltani a cicát. Dr. Nő azt mondta nincs összefüggés, így beoltotta, a cicám majd mondta hogy a púpra adjam tovább a Melosust, féregtelenítőt is kapott. pár napra rá meghalt a cicám, kapkodta a levegőt és leállt a szíve. Kérdésem az lenne lehet e köze a cica halála az oltáshoz. Esetleg az oltás és a melosus gyógyszer mellékhatasa játszott a halálában szerepet? Az hogy külsőleg a cica rendben volt szem száj fülek, attól a púp még ott volt a fején, ami nyilván nem egészséges cicára jellemző tulajdonság! Ön szerint megfelelően járt el az orvos a cicával kapcsolatban? Azt mondták röntgen vérvétel lesz ha megint kijön a púp a fején… ehelyett annyit mondott legutóbb mikor rákérdeztem mi lesz a púppal? Válasz: majd jövőre foglalkoznak ezzel… a cicám már soha nem kaphatom vissza, de egy hozzáértő vélemény sokat jelente számomra a gyász feldolgozásában!
Válaszát előre is köszönöm!

2017.12.11

Állatorvos

Sajnos nem derült ki, hogy mi volt az a púp a cica fején. Az, hogy gyulladáscsökkentő adagolásakor visszahúzódott, majd kiújult azt jelezheti, hogy az alapprobléma nem szűnt meg, de a méretváltozást a gyulladás mértéke okozhatta. Beteg állatot nem szoktunk beoltani, de a veszettség elleni védőoltás elölt kórokozókat tartalmaz, így azok közé tartozik, ami kevésbé viseli meg az állat szervezetét. Az is kérdéses, hogy a cica halála összefüggésben volt-e egyáltalán a púppal (az oltásnak szerintem semmi köze nem volt hozzá). Így, hogy nem volt diagnózis, nem tudjuk, hogy milyenek voltak a cica szervfunkciói nem lehet igazán összefüggéseket keresni… Választ talán egy kórbonctani vizsgálat adhatott volna, de a cicán az már nem segített volna…Próbálja elfogadni, hogy nem fogja már megtudni, hogy miért veszítette el kedvencét. Ilyenkor természetes, hogy az ember érteni akarja a dolgokat, tudni akarja, hogy másképpen kellett-e volna csinálni bármit, bárkinek….

Vissza a kérdésekhez