EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Szakértő!
Óriási problémánk van a bolhákkal. Történt az, hogy édesanyám cicája meghalt, és akkor derült ki, bolhás volt az állat. Az elhullás után a lakást ellepték a bolhák, én is hazavittem belőlük a kutyámmal, akin Fypryst nevű spot on van, kb 2 hete. Nálunk nincs akkora baj, sikerült megfékezni a dögöket több napos takarítással, ahol még a gőztisztító is be lett vetve, plusz Happy Pet aeroszol, és Neostomosan oldat.
Más a helyzet édesanyámnál, pedig ott ugyanez el lett végezve, mégis csípnak a piszkok. Kérdésem, hogy a kutyámra a Fypryst mellé, mit tehetnék még. Esetleg valamilyen nyakörv? Továbbá, hogy milyen vegyszert szórhatnék még le a rendszeres takarítás mellett. Gyakorlatilag minden forgalomban lévő készítményt megpróbáltam, nem sok eredménnyel. Sajnos városunkban rovarirtó szakember nincs. Esetleg egy cica….? de akkor gondolom, azonnal rá kell tenni az állatra valamilyen spot ont. Köszönöm tanácsait előre is! Üdvözlettel: Hné

2016.09.26

Állatorvos

Kedves Hné!

A kutyusra a Fyprist mellett rakjanak valami jó minőségű nyakörvet: Pl Foresto- ez 7-8 hónapra biztosítja a bolha és kullancsmentességet, így a visszafertőződéstől is megvédi a kutyát. A probléma az , hogy az állatokról a bolha lárvák és peték lepotyognak és a kis repedésekben- pl parkettaköz-stb megbújnak, majd előjönnek és felnőtté válva csípnek, és új gazda szervezetet keresnek. Azt szoktuk javasolni, hogy először az állatokról kell leirtani a bolhákat, ha ez megtörtént aznap délután és 3 nap múlva is egy nagyon alapos takarítás, porszívózás, és rovarirtó szerek alkalmazása- különös tekintettel a repedéseke ill. ahol a cica/kutya tartózkodott, tartózkodni szokott-.Az Insecticid nevű szert szoktuk javasolni ilyen esetekben.

Sok sikert!

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem