Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Szakértő! Van egy 7 hónapos brit nőstény cicám, szeretnék mellé egy másikat. A kérdésem az lenne, hogy a nőstény vagy a kandúr cicát fogadja-e el jobban. A kandúr, ha ivartalanítva van, nem jelöl vagy megmaradhat nála ez a dolog? Igazából egy nőstény 10 hetes szintén brit cicát néztem ki mellé, de nem tudom, hogy minden gond nélkül összeszoknak-e. A szoktatásnak van valami különleges menete vagy csak engedjem össze őket? Köszönöm válaszát.

2011.02.08

Állatorvos
A cicák elvileg bármilyen nemű társat elfogadhatnak. A kandúrok, ha korán, ivarérés tájékán (6-7 hónapos kor körül) vannak ivartalanítva, mielőtt szokássá rögzülne a jelölgetés, akkor nem jelölnek később. Egyesek még korábban ivartalanítják a kandúrokat, manapság ez is elfogadott. Az összeszoktatás sokszor nem könnyű, de szerencsére fiatal állatokról van szó. Először csak felügyelet mellett szabad összeengedni őket, fontos, hogy az idősebb macska ha akar elvonulhasson. Ha probléma van, akkor egy darabig külön szobában tartandóak, és rövidebb időszakokra engedjük csak össze őket. Csak akkor hagyjuk magukra őket kettesben, ha már megbizonyosodtunk róla, hogy nem bántják és stresszelik egymást. Fontos, hogy legyen mindkét állatnak alomtálcája, külön tányérja. Előbb utóbb remélhetőleg sokat játszanak majd együtt.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem