Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Szakértő!
A kérdésem a következő: egy 9 hetes Yorkinak, aki most fog leszokni az anyatejről, de egy féreghajtáson kívül még semmilyen oltást nem kapott, – jövő hétre kértem, hogy oltassák be, mert én csak jövő szombaton tudom elhozni – ugye nem késő az oltás? Többeket megkérdezve azt a választ kaptam, hogy ennyi idősen már be kellene legyen oltva rég. Ugye nem lesz baj, hogy csak most kapja meg az első oltásait? Köszönöm válaszát előre is!

2011.09.23

Állatorvos
Ha az anyakutya rendszeresen oltott, akkor a kiskutyáknak 7-8 hetes korukban kell megkapniuk az első oltást. Ha nincs fertőzött környezetben a kiskutya, akkor nem lesz abból semmi baj, ha csak jövő héten kapja meg az első oltást. Ha nagyon vigyáz a kiskutyára és tényleg betartja, hogy az oltási sor befejezése előtt nem viszi utcára a kölyköt, akkor minden rendben lesz, csupán annyi történik, hogy később kezdi majd az utcai kalandozásait. A szocializáció szempontjából fontos lenne, hogy találkozzon más kutyákkal az oltási sor befejeződése előtt is. Ismerősökhöz, akiknek jó egészségi állapotban lévő oltott kutyái vannak nyugodtan elviheti az állatot.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem