Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Szakértők!

Van egy hétéves foxi-puli keverék kan kutyánk, akinél az elmúlt hetekben ismétlődő hányás jelentkezett, hol habos, fehér váladék, hol pedig sárgás-zöld színű folyadék. Kezdetben elképesztően nagy mennyiségben jelentkezett naponta többször is. Rögtön szakemberhez fordultunk, majd mivel nem állt be javulás, a kezelőorvosa utasításának megfelelően állatklinikára vittük.

A klinikán elvégzett vizsgálatok (labor, ultrahang, stb.) után sem derült ki semmi konkrétum, a kutyus eredményei gyakorlatilag hibátlanok voltak, csak a vörösvérsejt-szám volt egy kicsivel magasabb az ideálisnál. Mindeközben a főorvos infúziós és injekciós kezelést alkalmazott, rengeteg tényezőt kizárt, végül a gyomorfekély és a mérgezés gyanúja maradt a pakliban. Hozzátéve, hogy ilyen gyors lefolyású esettel még nem találkozott.

A további kezelésre Venter, Ulceran és Pantoprazol nevű tablettát kaptunk. Az első két napban fecskendővel sikeresen betudtuk adni a gyógyszeroldatot, majd jött az elutasítás. Az egyik legnagyobb probléma ugyanakkor az elégtelen táplálékfelvétel: a kezelőorvos javaslatára megpróbáltuk a Reconvales PowerPet® pasztát, de hiába nyalogatja el nagy nehezen, táplálékot továbbra sem vesz fel. Mindennek tükrében drasztikus fogyás tapasztalható.

Az elmúlt két-három napban észleltük (a gyógyszer elutasítása után), hogy a hányás gyakorisága és mennyisége egyre jobban csökken(t), most már napi egy-egy alkalommal egy-két köpetnyi, minimális habos, fehér váladék jelentkezik. Mindeközben a kutyus kedélye, hangulata javult, egyre többet sétál az udvaron, nagyobb mennyiségű folyadékot vesz fel, a vizelet ürítéssel nincs probléma, ugyanakkor továbbra is sokat alszik. Ezzel párhuzamosan a táplálék iránt már mutatkozik valamennyi érdeklődés, de a felvétel továbbra sem működik. Emiatt aggódunk, hogy bár a kutyus óriásit harcol, sajnos végül mégis feladhatja majd a küzdelmet.

A kezelőorvos ezekben a napokban szabadságon van, csütörtökön tudunk legközelebb kapcsolatba lépni vele. Jelen helyzetben mit tudunk tenni, hogy segítsünk a kutyus további javulásában, mivel próbáljuk rávenni a táplálékfelvételre?

A választ előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Németh László

2017.08.22

Állatorvos

Amit leír, bíztató. Most nagyon óvatosan kell táplálni a kutyát, sokszor, kevés, langyos puha diétás ételt kell adni neki. Most egyelőre nem a hízás a cél, hanem az, hogy eleget igyon és benne maradjon az étel. Legjobb lenne, ha állatorvosnál tudnának vásárolni Hill’s i/d konzervet. Száraztápot most ne adjanak neki, legfeljebb langyosan, puhára áztatva. Ha nem sikerül diétás tápot vásárolni, akkor készítsenek fűszermentes húslevest, répával. A húst főzzék nagyon puhára. Rizst is szétfőzhetnek, nyákosra, puhára. Ebből az ételből adjanak a kutyának pár kanállal egy-egy alkalommal. ha jó az étvágy, akkor se engedjék, hogy sokat egyen. Emellett adják az állatnak a roboráló pasztát. Ha a hányás súlyosbodik, vagy az állat egyáltalán nem iszik, akkor feltétlenül vigyék orvoshoz, ne várják meg a csütörtököt. Jobbulást!!!

Vissza a kérdésekhez