Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tiszteltem!

Kutyámon a mai nap 2kis “bogarat” találtam.Mindkettő a nyaka körül volt.(feketés barnás kicsi)Alaposan átnéztem máshol nem volt benne…és a nyak részen “mákszerű” kis fekete leszedhető valamik voltak.Leszedtem,lefésültem.Újra átnéztem nincs benne sehol bogár,sem ilyen kis fekete valami.
Mi volt ez?Bolha?Benti kutyus…más állatokkal nem érintkezik.
Mi a teendő?
Nem vakarózik.
Emberre veszélyes ez a bogár?
Vigyem orvoshoz,vagy nem szükséges?

2017.10.23

Állatorvos

Szerintem bolhát és bolhaürüléket talált. A bolhák gyors, hosszúkás állatok. Használjon bolhairtót pl.: Advantix, Kiltix, Foresto, NexGard, Bravecto, Vectra 3D, Frontline combo, Duowin…Nagyon fontos a környezet bolhairtása is: alapos porszívózás, a textíliák mosása, ahol lehet környezeti bolhairtó spray (pl.: Insecticid 2000) alkalmazása. Ha sűrű fogú fésűvel átfésüli a kutyát egy fehér textil vagy papír felett és kihullanak belőle kis fekete darabkák, akkor azokat nedvesítse be. Ha vörhenyes lé oldódik ki belőlük, akkor bolhaürülékről van szó.

Vissza a kérdésekhez