Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztetl Doktornő!
Van egy 5 éves westie-m, ételallergiás emiatt trovet vpd-t kap ami be is vált. Szeptemberben Angliába költöztünk, és 2 hete bolhákat vettem észre a kutya szőrébe bár egy ideje vakaródzott de azt hittem az allergia lett súlyosabb. Vettem sampont, cseppeket, nyakörvet , Megaderm olajat, és elkezdtem kezelni. De sajnos egyre rosszabb, véresre rágja magát, és már nem tudom mit tehetnék, ezért szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan segíthetnék a kutyusnak hogy jobban legyen.

2015.12.14

Állatorvos

Lehet, hogy a kutyának bolhanyál allergiája is van és azért olyan súlyosak a tünetei. Súlyosabb esetben az allergiától legyengült bőrön másodlagosan kórokozók (baktériumok, gombák) is megtelepednek, amelyek tovább súlyosbítják a képet. Ha ezeket a másodlagos fertőzéseket nem kezeljük, akkor nem várható gyógyulás. Fontos tudni, hogy bolhairtás nem létezik a környezet bolhairtása nélkül, mert onnan mindig visszafertőződik az állat. Egy allergiás kutyának elég egy-két csípés ahhoz, hogy intenzíven vakarózzon. A környezetet alaposan ki kell porszívózni (rejtett zugokra, sarkokra, kanapék hajlataira különös figyelmet kell fordítani). Amit lehet, azt ki kell mosni, amilyen felületen pedig lehetséges, környezeti bolhairtó sprayt kell alkalmazni (pl.: Insecticid 2000). A takarítást a teljes siker érdekében sajnos több alkalommal is el kell végezni, miközben a kutyát folyamatosan kezeljük. Érdemes olyan szert alkalmazni hosszabb távon ami hatékonyan segít a környezet bolhamentesítésében is (pl.: Advocate). Első kezelésre olyan cseppet érdemes választani, ami nagyon gyorsan kifejti a hatását (pl.: Duowin). Egy allergiás kutyánál arra is gondolni kell, hogy nem érzékeny-e bizonyos bolhairtó szerekre is, mert az is intenzív vakarózást válthat ki. Sok kérdés felmerül tehát, úgyhogy érdemes lenne egy állatorvossal megvizsgáltatni az állatot.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem