Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztlet Állatorvos!

Az egészséges cicámnak szeretnék megfelelő száraz macskaeledelt venni, de ahogy összehasonlítgatom a termékcsomagolásokat, nem látok nagy küldönbséget, illetve nem tudom, mit is kell nézni pontosan: nyersfehérje %; vitamintartalom? Hús %?
Az áron kívül honnan tudom, hogy egy termék jobb minőségű mint a másik?
Köszönöm
Szabó Emese

2014.05.21

Állatorvos

A macska táplálékának 25-30%-a fehérje kell hogy legyen, 15-30%-a pedig zsír. Fontos, hogy a táp állati eredetű fehérjét tartalmazzon (ez a kevésbé jó minőségű tápoknál nincs így). A tápokon sokszor nem tüntetik fel, az összetevők eredetét. Sajnos csupán a beltartalmi értékek tanulmányozása nem mindig segít. Sokat segít a táp megítélésében az is, hogy milyen a cica bélsara. Ha jó minőségű tápot kap, akkor kevesebb székletet ürít, a bélsár sötétbarna és normális konzisztenciájú. Rosszabb minőségű tápok etetésekor sokszor lazább, nagyobb mennyiségű, világosabb színű színű bélsár ürül. Felsorolok néhány prémium tápot: Real Nature, Select Gold, Hill’s, Royal Canin, Happy Cat, Iams.

Vissza a kérdésekhez