Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Tömegközlekedés kedvencünkkel

2015. október 27.

Tömegközlekedés kedvencünkkel

Nem rendelkezik mindenki autóval, akinek van, az is sokszor inkább kerüli, hogy a belvárosban parkoljon, így előfordulhat, hogy kutyusunkkal is a tömegközlekedés használatára kényszerülünk. A kutyák számára több szempontból is stresszesebb az utazás tömegközlekedéssel, mint autóval.

Több ember van rajta, nehezebben tartja az utazás közben az egyensúlyát, zajosabb, ráadásul a szájkosár hordása is kellemetlen. Megfelelő tréninggel elkerülhetjük, hogy kedvencünk ezt nyűgként élje meg.

Az első utazásokra vigyünk magunkkal bőségesen a kedvenc jutalomfalatjából. Olyan járművet válasszunk első ismerkedéshez, ami kevésbé zajos. A végállomáson szálljunk föl, ahol elegendő időt adhatunk kutyusunknak, hogy megismerkedhessen kívülről és belülről is az új utazási eszközzel. Érdemes olyan időpontban gyakorolni, amikor kevesen használják az általunk választott járatot, így egy stressz tényezőt, a tömeget máris kikerültünk, ezzel téve kellemesebbé az első tapasztalatokat.

Amikor felszállunk, jutalomfalattal csalogassuk föl a járműre, és ha felért, jutalmazzuk meg. Amennyiben hezitálna, vagy megijedne, és inkább sarkon fordulna, ne hagyjuk neki. Tartsuk meg pórázon, várjuk meg, amíg megnyugszik, majd csalogassuk tovább a jutalomfalattal. Amíg a jármű a további utasokra vár, ismételjük meg többször a le- és felszállást, azonban figyeljünk oda, hogy jutalmat csak a felszállásért kapjon. Ezért azért fontos, mert bizonytalan kutyusok a leszállást a stressz megszűnésével párosítják, így már önmagában elegendő pozitív megerősítés a számukra.

Természetesen a fokozatosságot ebben az esetben is tartsuk meg, és csak akkor vigyük kedvencünket zajosabb, vagy zsúfoltabb járatra, ha az alap ingerek mellett már kényelmesen utazik. A tömegközlekedés rendkívül ingergazdag környezet a kutyák számára, amiknek befogadásában nagyon gyorsan elfáradnak. Készüljünk föl, hogy az esti alvással sem lesz gond.

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem