Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tsztelt Doktornő/Doktor Úr!
Leendő Cicám 8 hónapja, 5 hónaposan macskanáthásan került a menhely gondozásába. A macskanátha miatt sajnos egyik szemét el kellett távolítani. A megmaradt szeme sűrűn könyezik (folyik a könnye, de nem folyamatosan). Ez lehet esetleg a macskanátha szövődménye vagy van rá gyógymód? Amennyiben kikezelhető, kérem írja meg, hogyan!
Köszönettel
N.

2014.01.14

Állatorvos
Minden krónikus probléma esetében fontos a mikrobiológiai vizsgálat, mert csak ebben az esetben van lehetőség a kórokozó célzott kezelésére. Sajnos cicáknál az ilyen jellegű problémák sokszor az alapos kezelések ellenére is kiújulnak. Az Ön által leírt tünet lehet a fiatalkori fertőzés következménye (pl.: krónikus gyulladás miatt elzáródott-szűkült könnycsatorna). A könnycsatorna átjárhatósága egy egyszerű könnyfestéses eljárással vizsgálható.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem