Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Tuti tippek a higiénikus cicaalomért

2017. augusztus 10.

Tuti tippek a higiénikus cicaalomért

A macskák nagyszerűen végzik a dolgukat, ami a cicaalom használatát illeti, ám a piszkos és gyakran szagos munka további része, vagyis a takarítás, bizony ránk hárul. Bár a cica vécé nem kell, hogy ragyogjon, érdemes megfogadnunk néhány tippet, mert a higiénikus alom viszont elengedhetetlen minden otthonban.

  1. Vigyük ki naponta a piszkos almot

Ha szeretnénk megkímélni magunkat, családtagjainkat, illetve látogatóinkat a kellemetlen szagoktól, akkor bizony minden nap ajánlott kiüríteni a vécéből legalább az elhasználódott részt, és egy kinti szemetesbe helyezni. Így annak az esélyét is csökkentjük, hogy a bársonytalpú széthordja a szennyezett almot a lakásban. Ráadásul a cicák is szívesebben végzik a dolgukat tiszta környezetben. Alomtípustól függ, hogy milyen gyakran van szükség teljes alomcserére.

  1. A zárt toalett kincset ér

Válasszunk olyan macska vécét, amely vagy magas peremmel rendelkezik, vagy pedig teljesen zárt, így kaparászás során sem tudja majd szétszórni az almot kedvencünk. Érdemes az alomtálcát olyan helyre tenni, ahol a környezete is könnyen takarítható.

  1. Rendszeresen mossuk át az alomdobozt

A naponta történő ürítés is sokat segít, de ha biztosak szeretnénk lenni a baktérium- és szagmentességben, akkor bizony időt kell szánnunk az alapos tisztításra is. Legalább hetente egyszer tisztítsuk meg meleg vízzel, fertőtlenítővel, és öblítsük ki ecettel a cica wc-t. Az ecet semlegesíti a szagokat, eltávolítja a szennyeződéseket. Fontos, hogy az alomtálcának ne legyen erős szaga bármit is használunk, mert az akár ahhoz is vezethet, hogy a macska nem használja, és más helyet keres… Tehát  ha bármi új tisztítószert vagy anyagot alkalmazunk és a cica máshova pisil, akkor rögtön gondoljunk erre és többet ne alkalmazzuk.

  1. Söprögessünk és porszívózzunk gyakran

Sajnos előfordulhat, hogy legnagyobb óvintézkedésünk ellenére is kerül az alomból a toaletten kívülre. Ilyenkor érdemes azonnal felsöpörni és összeporszívózni, hogy ne hordjuk szét az egész lakásban az almot.

  1. Szórhatunk szódabikarbónát a doboz aljára

Sok macskatulajdonos már évek óta használja ezt a trükköt. Hintsünk egy vékony réteget szódabikarbónából a cica vécét, még mielőtt beletennénk a macskaalmot. A fehér por amellett, hogy segít a szagok kontrollálásában, a tisztítást is megkönnyíti. További előnye, hogy a szaga nem zavarja úgy a bársonytalpúak orrát, mint az egyéb légfrissítők.

  1. Legyen több macska vécé

Vannak olyan cicák, akik a már bepiszkított alomba nem szívesen merészkednek még egyszer, ezért, hogy ne a virágföld legyen a következő célpont, érdemes legalább két toalettnek is a szobatigris rendelkezésére állnia. Ha több cicánk van, akkor pedig alapvetően fontos, hogy mindegyiknek legyen legalább egy saját alomtálcája.

  1. Az új hely segíthet

Ha a macska rendszeresen piszkít a cicatoaletten kívülre, akkor előfordulhat, hogy csak annyi a gond, hogy olyan helyre tettük a dobozt vagy a tálcát, ahol háziállatunk kényelmetlenül érzi magát. Lehet, hogy túl szűkös vagy túl zajos az adott terület. Próbáljuk áthelyezni a wc-t máshova, mert valószínűleg utána megszűnik a probléma. Az is előfordul, hogy bizonyos cicák csak bizonyos alomanyagokat fogadnak el. Ha az eddig szobatiszta cica hirtelen nem használja az alomtálcát, és azzal minden rendben van, akkor először orvoshoz kell vinni, hogy kiderüljön nem áll-e betegség a háttérben. Ha nincs betegség, akkor lehet, hogy a cica valami miatt stresszes és azért változtatta meg a vizelési szokásait.

  1. Használjunk macskabarát illatokat

A túl erős légfrissítő zavarhatja a cicát, és távol tarthatja a macska wc-től, ezért ügyeljünk arra, hogy olyan illatok közül válogassunk, amelyeket a minitigrisek is kedvelnek. Megspórolhatjuk a légfrissítővel való kísérletezést, ha kifejezetten a bársonytalpúaknak készült, illatosított macskaalmot vásárolunk. Itt is igaz az a szabály, hogy cicáknál óvatosan kell bánni az illatokkal. Ha a macska nem fogadja el az új illatot, akkor sürgősen váltsunk.

PREMIERE alom citromfű illattal 12l

Forrás: mom.me