Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdv.
4 éves beagle kan kutyám 2 hete antibiotikum kúrán van fül és szemgyulladás miatt.Semmi javulás.A kutya antiallergén tápot kap szintén 2 hete.Lazac alma rizs.
Szabadkán egy elismert állatorvosi klinikára hordom,de megingott a bizalmam.7 inyekció után 250 mg Ciprocinal tablettát fogyasztott 7 napig 3×1-et.Meddig kaphat antibiotikumot?A kutya nem túlsúlyos.Rendszeressen sétál,melegben tartjuk egész nap kb. 15 fok.Jelenleg is eszik,de vakarja a fülét,az egyik szeme láthatóan gyulladt.
Érdekel milyen alternativ gyógymóddal segíthetek rajta,vagy kizárólag az antibiotikum hatásos.
Szeretném visszakapni a mindig vidám energikus Snoopy-mat.Előre is köszönöm a választ.Tisztelettel:Klára.

2018.01.19

Állatorvos

A kérdés az, hogy valóban allergiával állunk-e szemben. Ha igen, akkor sem biztos, hogy táplálékallergiáról van szó. Ha táplálékallergia van a háttérben, és olyan tápra váltottak, ami nem tartalmaz semmit, amire allergiás (ami egyáltalán nem biztos), akkor is 4-6 hét mire javulás várható. Sajnos az allergiás problémák megoldása sokszor nem gyors és frappáns dolog. A kérdés az, hogy kell-e még antibiotikum. Van-e a háttérben olyan súlyosságú bakteriális fertőzés, amire szükséges további szájon át alkalmazott antibiotikum szükséges. Helyi kezelést kap (fülcsepp, szemcsepp)? Gyulladáscsökkentőt is kapott vagy csak antibiotikumot? Ha allergiára gyanakszunk, akkor először ki kell zárni a táplálékallergiát, aminek a legjobb módja a diéta (ami jelenleg zajlik). Ha 4-6 hét alatt javul, vagy tünetmentes, akkor megtaláltuk az okot. Ha nincs javulás, akkor érdemes elvégezni egy allergiatesztet.

Vissza a kérdésekhez