Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdv! A macskaeledel és a kutyaeledel összetétele között mi a különbség?Ha egy macskának hosszú távon kutyaeledelt adnak,mi baja lehet tőle?

2012.03.20

Állatorvos
A kutya és macskaeledelek számos összetevő tekintetében eltérőek (fehérjetartalom, szénhidráttartalom, rosttartalom, nyomelemek aránya stb.) A macska szigorúan húsevő állat, emésztésélettani tulajdonságai eltérőek a kutyától. A kutya is húsevő, de az egyéb táplálékok közül többfélét tud hasznosítani (kicsit hajlik a mindenevő felé). A tápokat ezen ismeretek figyelembevételével állították össze. A kutyaeledel a macska számára kevésbé jól emészthető, fehérjetartalma alacsonyabb a macska igényénél és bizonyos összetevők, amelyek a macska számára szükségesek hiányoznak belőle. Nem lehet azt állítani, hogy egy felnőtt egészséges macska megbetegszik a kutyaeledeltől, de egyes esetekben hasmenést, hányást és kondícióromlást okozhat. Hosszabb távon hiánybetegségek is kialakulhatnak.
Vissza a kérdésekhez