Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdv! Egy hat éves havanese kutyusról lenne szó. Múlt héten voltunk az állatorvosnál és nézte a fogait, megállapította, hogy amarosan nem ártana egy fogk leszedés, ami ugye bódítással és sok pénzzel jár. Érdeklődnék, hogy esetleg van e valami más módszer vagy megoldás a fogkő eltávolítására, csökkentésére, mert nem szívesen mennénk bele ebbe a beavatkozásba. Láttam az interneten porokat, tablettákat, amik elvileg a pakkokat eltávolítják. Ezek hatásosak lehetnek?
És lenne még egy problémám. A kutyus megránthatta a gerincét, rosszul eshetett és valószínűleg porckorong sérülése lehet. Szerencsére most már fürge, de még vigyázunk rá. Az orvos tanácsolta, hogy valami porc vagy csonterősítőt kellene szednie. Esetleg tudna tanácsot adni, hogy melyik fajta megbízható?
Előre is köszönöm a válaszokat!

2014.07.07

Állatorvos

A már kialakult fogkövet csak depurációval lehet eltávolítani. Ezt a beavatkozást a kutyák döntő többsége csak altatásban viseli el, mert a készülék nagy frekvenciával rezeg és közben vizet permetez. Ez a legkíméletesebb és legalaposabb módja a fogkő eltávolításának. Ha megtörtént ez a beavatkozás, akkor utána érdemes beszerezni a fogkő képződést csökkentő készítményeket. Legjobb és leghatásosabb módja a fogkőképződés megelőzésének a fogmosás. Léteznek speciálisan kutyák számára gyártott fogkrémek és fogkefék. A már kialakult fogkövet a fogmosás sem képes eltávolítani. Ha a fogkő eltávolítása után nem kezdik el a fogápolást, akkor a fogkövek sajnos elég hamar újratermelődnek. Ha nem távolítják el a fogköveket, akkor azok állandó fogínygyulladást tartanak fönt, ami nem csak kellemetlen szájszagot eredményez, hanem a fogak kilazulásával és elvesztésével jár. Az állandó gyulladás a szervezet egészét is károsítja. A porctápláló gyógyszerek közül jól bevált készítmények például: Caniviton, Glycoflex, Synoquin. Ha a kutya a fogkő eltávolítása miatt úgyis bódítva lesz, akkor megfontolandó egy röntgen felvétel készítése a gerincről, hogy tisztában legyenek a kutya állapotával.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem