Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdv
Nagyon sokat eszik a cicám! Már-már szabályosan követeli,jön nyávog rajtam. Nincs elhízva,nem hányja ki,kaka és pisi rendben. 1 éves múlt,még nem.ivartalanított main coon jellegű kislány cica.
Másik kérdésem pedig az volna hogy miért nem iszik? Macskatejet egyáltalán nem, de a vizet sem pedig mindig friss előtte.
Köszönöm a választ 🙂

2017.09.21

Állatorvos

Ha a cica mindig kap valami finomat enni, amikor kér, akkor mindig követelőzni fog. Meg kell szoknia, hogy vannak etetési idők. Azt is megteheti, hogy kitesz neki egy nagyobb adag száraztápot és megfigyeli, hogy mi történik. Ha a cica gyakran odamegy és csak 1-2 falatot eszik, akkor nincs gond, ha állandóan eszik, akkor nyilván ne hagyja előtte a nagy mennyiségű ételt. A biztonság kedvéért érdemes lenne elmenni orvoshoz, hogy megvizsgálja nincsen-e esetleg betegség a háttérben. A cicák nem isznak egyszerre sokat, csak néhány kortyot. Ha a cica konzervet eszik, annak magas a víztartalma, így a még kevesebbet iszik, mint egyébként. Meg lehet próbálni fűszermentes húsleves levével kínálni az állatot vagy vizezett joghurtot is felkínálhat. Fontos, hogy a cica eleget igyon, mert a kevés víz ivás hajlamosít a húgyúti megbetegedésekre.

Vissza a kérdésekhez