Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdv. Panelba lakom van egy négyéves cicám sajnos nagyon vakarózik fej és a nyak területen. Képes véresre vakarni magát. Élősködő nincs benne. Igen rossz evő szinte alig eszik egy két ételt. Házikosztot egyáltalán nem fogyaszt pici kora óta semmivel sem tudtuk révenni. Mi lehet vele. Üdv anyóca

2013.12.12

Állatorvos
Sajnos nagyon valószínű, hogy a macska allergiás valamire. Az első lépés az lenne, hogy vásároljon érzékeny macskáknak való tápot az állatnak (pl.: PetBalalance Medica Hypoallergen). Adja kizárólag a választott tápot a cicának, legalább 6-8 héten át. Ha javulást érzékel, akkor nagyon valószínű, hogy táplálékallergia áll a háttérben. sajnos a cica számos más dologra is érzéken lehet. Biztosat csak allergiateszt (vérvétel) elvégzése után lehetne mondani. Vigye orvoshoz a cicát, aki készíthet egy bőrkaparék vizsgálatot. Ha kiderül, hogy van kórokozó a háttérben (baktérium, gomba esetleg a bőrben élő parazita), akkor lehet célzottan kezelni azt. Ha a vizsgálat negatív eredménnyel zárul, az megerősíti az allergia gyanúját.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem