Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdv! Van egy 1 éves nőstény törpenyuszim.Az a gondunk mostanában,hogy kaparja a ketrec alját nagyon,rakja a fészket ,tépi a szőrét,rám támad,ha megakarom simogatni..Éjjel annyira kapart nem tudtunk aludni,ezért kiengedtük és bezártam a ketrecet,erre felmászott a ketrec tetejére és onnan dobálta le a szénát,tápot..Reménykedtünk,hogy nappal megnyugszik,de még mindig ugyanezeket csinálja.Mi szerintünk rajta van a párzás,de fiú nyuszit nem szeretnénk mellé,de félünk,hogy ha ezt tovább csinálja becsavarodik teljesen. Az ivartalanítás lenne a megoldás vagy mit javasolnátok? Ha az ivartalanítást írjátok legyetek szívesek leírni a hátrányokat is és minden vele járót.Segítségét előre is köszönöm!

2016.06.22

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Én az ivartalanítást javasolnám. Mint minden altatásnak, ennek is meg vannak a kockázatai. Legrosszabb esetben nem kell fel a nyuszi az altatásból soha többet. De szakszerűen végzett műtét esetén, megfelelő szerekkel végzett altatás során ez rendkívül ritka. Én azt javasolnám, hogy menjetek el a nyuszival egy kifejezett egzotikus állatokkal foglalkozó szakrendelésre, ahol elvégzik az alap vizsgálatokat, ha kell a műtéti biztonság növelése érdekében vért vesznek, és megbeszélitek a lehetőségeket, és  a műtéti időpontot. Így a kockázat tényleg minimálisra csökkenthető.

ÜDV

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem