EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdv.
Van egy ivartalanított kandúrom, aki kb 1 évvel a műtét után elkezdett jelölni. Eleinte csak a kertben, mostanában pedig a lakásban is. Mi lehet ennek az oka? Mit lehet ez ellen tenni?
Válaszát előre is köszönöm
Réka

2016.02.29

Állatorvos

Sajnos előfordul, hogy ivartalanított állatok is jelölnek. Mindkét here el lett távolítva? Nem volt rejtett heréjű a cica? Ilyesmit okozhat az,  hogy idegen állatok jelentek meg a környéken, de bármi változás vagy stressz is kiválthatja. Gondolom főleg a lakáson belüli jelölés a probléma. A pisit enzimatikus tisztítószerrel mossa le és próbáljon nyugtató hatású feromonokat tartalmazó készítményt használni (Feliway spray, párologtató). Ha nem oldódik meg a probléma, akkor kérheti állatok viselkedésével foglalkozó szakember segítségét (pl.: Dr. Sátori Ágnes).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem