Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdv! Van egy westi kutyám(szuka)4 éves és folyamatosan nyalja a lábát,állatorvosunk ajánlott hypoallergén tápott,amit a Fressnapf áruházukban vettünk is de nem segített,és azt is csak úgy ette meg ha tettünk rá ugyanolyan konzerv ételt.
Emellett a fülét is vakarja,és gyakrabban rázza a fejét,és ha a fületövét vakarom akkor csümcsög neki,ha a belsejéhez érek akkor mintha fájna neki és kellemetlen szaga is van. Milyen betegség lehet ez?Mit tegyek a lábnyalás ellen?
Köszönöm válaszát!

2012.02.21

Állatorvos
Állatorvosa valószínűleg azért ajánlotta a hypoallergén tápot, mert allergiára gondolt. A leírt tünetek alapján én is ezt tartom a legvalószínűbbnek. Az allergiát nagyon sok dolog kiválthatja, ezek egyike a táplálék. Allergiás állatot mindenképpen tanácsos hypoallergén táppal etetni. A diéta során a kutya semmi mást nem kaphat (jutalomfalatnak sem!), csak az adott tápot. A diéta segítségével általában 4-8 hét alatt enyhülnek a tünetek, amennyiben valóban táplálékallergiáról van szó. Sajnos számos esetben egyszerre sok dologra érzékeny az állat (pl.: növényfélék, házi poratka, emberi hámképlet, madártoll, különféle mikrogombák, egyes táplálékösszetevők stb). Azt, hogy az Ön kutyája pontosan mire érzékeny csak allergiateszttel lehet megmondani (vérvétel vagy intradermális teszt). Ezek sajnos elég költséges vizsgálatok, de ezek nélkül csak próbálkozni lehet. Végig kell gondolni, hogy mi változhatott a kutya környezetében a tünetek megjelenése előtt és ezeket az új dolgokat el kell távolítani (pl.: új pokróc, új étel, új etetőtál stb.). Az allergia tüneteit lehet enyhíteni időszakonként gyógyszerekkel, hasznos lehet allergiás állatoknak kifejlesztett samponokkal történő fürdetés (pl.:Allermyl), illetve bőrtápáló készítmények alkalmazása. Fontos az állat bűzmirigyének rendszeres ellenőrzése, illetve amennyiben bőr vagy hallójárat gyulladás is kialakul, annak szakszerű ellátása. Beszélje át részletesen állatorvosával a problémát és válasszanak ki egy kezelési stratégiát.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem