Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdv!
Ha a két éves cicám MICROSPORIA nevú gombásodásban szenved és szeretném a helyi kenegetős kezelésen kívül szeretném egy gombairtó samponnal is megfürdetni,akkor milyen terméket javasolnak erre ?

2012.11.07

Állatorvos
Ha a cicán csak egy gombás folt van, akkor elég lehet csak a külső kezelés. Fontos, hogy a folt körül 1-2 centiméteres körben le kell nyírni a szőrt és azt a területet is kezelni kell (a gomba a korpával is terjed). Fürdetésre alkalmas a humán Nizoral sampon (vény nélkül emberi gyógyszertárban kapható). Fontos, hogy a sampont ne tegye töményen a cicára, hanem langyos vízzel hígítsa és azzal fürdesse, egyébként kövesse a használati utasítást. Fontos megemlíteni, hogy a betegséget ember is elkaphatja. Ha a fertőzés makacs, akkor szájon át is kezelni kell az állatot (Itrafungol).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem