EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdv!

Köszönöm a korábbi választás! (11 hónapos szuka golden ivartalanítás). Említette a laparoszkópos műtét hátrányát.Esetleg le tudná írni ,hogy mi az? Köszönöm szépen!

2016.09.27

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Hátrányként lehet említeni, hogy az operatőr nem látja  környező szöveteket (méh, vesék, lép stb), csak egy pici kamerán keresztül. Ha bármilyen komplikáció merül fel (vérzés stb), akkor ugyanúgy meg kell nyitni a hasüreget, csak nő a műtéti idő és az altatási idő is. Nagyon nagy tapasztalat kell az elvégzéséhez, és a szövetek sem ugyanúgy kontrollálhatóak- értelem szerűen nem tudjuk a kezünkbe fogni őket, mint egy rendes műtétnél. Az árat persze a gazdinak kell mérlegelnie, de az is tény, hogy azért annyival nem kisebb a seb , mint egy hagyományos műtétnél , ahol szintén csak a petefészkek kerülnek eltávolításra.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem