Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvölöm,

Nekem 2 éves magyar vizslám van, és azt kérdezném hogy napi mennyi ételre van szüksége hogy jóllakjon?Pl csirkelábból, farhátból?És milyen tápot vegyek ami laktató neki?
Válaszát várom, és köszönöm.

2012.12.07

Állatorvos
Házi kosztból nem lehet pontos mennyiséget megadni. A csirkelábat én nem javaslom, egyáltalán nem tápláló. A farhát önmagában szintén nem elég. Ha házi étellel akarja etetni a kutyát, akkor fontos, hogy minden tápanyagot tartalmazzon, hasznos, ha beszerez egy "kutya szakácskönyvet", ilyen például: Mit egyen a kutyám?-című könyv. Az adagot úgy kell meghatározni, hogy a kutya jó kondícióban legyen (bordák nem látszanak ki, de ha végighúzza az ujját a mellkas tájékon, akkor érzi őket). Az adag függ az évszaktól (télen több ételre van szükség) és a mozgás mennyiségétől (pl.:munkakutyának több az adagja).
A tápok közül, ha van rá lehetősége, akkor válasszon prémium kategóriásat (pl.: Royal Canin, Hill's, Eukanuba, Select Gold, Real Nature, Happy Dog, Purina ProPlan). Ezeken a tápokon van adagolási útmutató, etesse az alapján a kutyát, figyelje a kondícióját és módosítsa a porciót az alapján.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem