Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlet! Miér sebes a kutyám farka? Talán attol hogy amikor ül a foldon es csovalja a farkat, kidorzsoli a beton! Mivel tudom ezt a sebet kezelni? Bekenjem valamivel?

2016.04.12

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Sok mindentől lehet seb egy kutya farkán. A leggyakoribb az ún. hot spot vagy felületes bőrgennyesedés, mely bolha allergia kapcsán vagy egyéb okból alakulhat ki. Ez esetben ektoparazita irtás az első lépés, majd, le kell nyírni a szőrt és naponta 3szor betadinnal lekenni. Elképzelhető, hogy ez nem elegendő a gyógyuláshoz és gyulladáscsökkentőt is kell kapni, esetleg antibiotikumot. Előfordulhat, hogy valami külső élősködő (atka esetleg rüh )támadta meg és a rágás maceráció miatt sebesedett ki. De egy súlyos bűzmirigy betegség is állhat a háttérben.Látatlanban ezt nem tudom megmondani, de egy állatorvos vizsgálat után biztosan tud segíteni.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem