Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözletem, a macska FeLV-FIV fertőzése milyen életkortól lehet? A vértesztnek van-e értelme pl. 6 hónapos cicában? Ínye piros, nagy nyirokcsomók a hátsó lábon is, náthás. Még mi lehet ez, mivel kezelnék? Köszönöm!

2016.10.03

Állatorvos

Kedves Gazdi! Felv-FIV tesztnek már újszülött korban is van értelme, mert a méhen belül is fertőződhetnek  a kölykök, de az sokkal gyakoribb, hogy az anyjuk nyalogatással adja át  a fertőzést a nekik. Sajnos egy oltatlan anyától származó oltatlan kiscicánál bármely életkorban előfordulhatnak.Az ön által említett tüneteknél abszolút indokolt megcsinálni  a teszteket. De ezekkel  a tünetekkel bármi más is lehet, akár egy vírusfertőzés, macskanátha, de még lymphoma is- bár nem erre  a korra jellemző. Vitamint, általános roborálószereket, rossz ált. állapot illetve kiszáradás esetén infúziót, ha indokolt antibiotikumot adnék első körben, persze ha semmi mást nem találok fizikális vizsgálattal, de így látatlanban nehéz erre mit mondani.

Üdv

 

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem