Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözletem !

Van egy 12 éves és 10 éves nőstény cicám . Egy alomból vannak anya lánya. Felkerestem állat orvost is többször mivel folyton össze marnak . Ivartalanitás a kora miat nem javasolt . Sajnaos mig probálom meg védenni a kissebiket igy én is bele kerülök a támadási zónájába és hajlamos emeber is támadni olyankor . A fő kérdésem a lenne hogy ilyen esetben mit javasol gyogyszeres kezelés vagy esetleg valami más megoldás ? Tisztelettel : A.A

2018.06.16

Állatorvos

Ha a cicákat kivizsgálják, akkor kiderül, hogy biztonságosan altathatók-e. A kor nem akadály, ha megfelelő körültekintéssel, modern altatószerekkel altatnak. Számos idős állatot operálnak altatási baleset nélkül. A gyógyszeres kezelést én semmiképpen nem javaslom a lehetséges mellékhatások miatt. Szerintem inkább válassza az ivartalanítást. Az azonban nagy kérdés, hogy ha a két macska már ellenség, akkor a műtét megoldja-e a problémát…Lehet, hogy itt azon is el kellene gondolkodni, hogy szeparáltan tartja az állatokat, vagy ha ez nem meg, akkor az egyik állatnak gazdát keres. Ez a helyzet nagyon stresszes mindkét állat számára (és önnek is).

Vissza a kérdésekhez