Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözletem!

A macskám mai nap elkezdett tüsszögni. Nyugalomban van, majd rájön a tüsszögés, párat elereszt és elkezdi tisztogatni a mancsát, vagy az egész kis testét. Van, hogy tisztogatás közben “szörcsög” is. És kezdi előről. Van hogy eltelik 1-2 óra két roham között, van hogy kevesebb. Különböző cikkeket böngészve a leggyakoribb oknak a náthát mondják, de benti cica, nem találkozik más állatokkal. Allergiás vajon lehet-e? Ugyan azt a tápot kapja amit eddig, az egyetlen amin változtattam 1-2 hete, az az öblítőm, semmi más. Ez viszont elég banális oknak tűnik. Nem tudom mit gondoljak.

Tudom, hogy vizsgálat nélkül nagyon nehét megmondani mi lehet a háttérben, de azért mégis reménykedem. Az állatorvosom szabadságon van, aki helyettesíti őt nagyon nem kedvelem, durván bánik a cicával, így nem szívesen fordulok hozzá, csak ha nagyon muszáj.

Segítségüket előre is köszönöm,
Eszter

2018.05.20

Állatorvos

A tüsszögés hátterében valóban leggyakrabban felső légúti fertőzés, vagy az orr nyálkahártya egyéb oktanú irritációja áll. Kórokozóval úgy is találkozhat a cica, ha lakásban van, hiszen a gazdák kijárnak onnan. A biztonság kedvéért most használja a régi öblítőt és ha nem oldódik meg a probléma, akkor mindenképpen vigye a cicát orvoshoz.

Vissza a kérdésekhez