Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözletem!
A nagyobb cicám most 2 éves. Kipróbáltam már a vörös cirmos szőrére igen sok mindent, nyakörvtől a samponon át a cseppig, bolha és kullancs irtásra, de eddig még semmivel sem értem el eredményt. A bolhák minden után boldogan sétálnak rajta, a kullancsok, napi 3-5-7, szívják a vérét… Mit tehetnék vele, hogy a cica ne menjen rá?
Másik kérdésem az ónémetjuhászommal kapcsolatos, 16 éves idén. Idős szuka, kölykei soha nem lettek. Még mindig tüzel időnként. A hátsó lábai már gyengülnek, néha nehezebben áll fel, ugrani már nem ugrik. Másik ő gondja a szőre, a háta alsó részén mintha viszketne, szó szerint agyonharapdálja, nyalja, és hiányzik ott a szőre. Vele mit tehetnék, hogy a nyugdíjas korszaka boldogan teljen?
Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel:
Andrea

2016.05.28

Állatorvos

Kedves Andrea!

A cicával kapcsolatban: Csak azt tudom elképzelni, hogy nem a megfelelő szert használta vagy nem megfelelő ideig. A cseppek mindössze 4 hétig működnek kullancs ellen, bolha ellen se sokkal tovább. Érdemes folyamatos, kihagyás nélkül 4 hetente csöpögtetni a cicákat, különben a környezetből pillanatok alatt visszafertőződnek. Szét kell a nyakuknál több helyen hajtani a szőrt és bőrükre csepegtetni a spot on készítményt. Ha korrektül rárakja a cicára 4 hétig védeni fog. A másik lehetőség a foresto nyakörv. Ez 7-8 hónapig véd folyamatosan. Ezt is kipróbálhatja, nagyon jól működik.

A kutyával kapcsolatban azt tanácsolom, hogy állatorvoshoz mindenképpen vigye el, a bőre miatt. Látni kell, meg kell vizsgálni, több tucat dolog lehetséges. Lábára biztos fog kapni valami porcerősítőt, illetve gyulladás csökkentőt, ami segít, és a fájdalmát is csillapítja. üdv

Vissza a kérdésekhez