Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözletem!

Másfél éves keverék szuka kutyusunk ivartalanításán gondolkozunk, melyet február-március táján lenne optimális megejteni. Olvastunk a műtét előnyeiről, hátrányairól. Az lenne a kérdésem, hogy a szobatisztaságot ez a műtét mennyire befolyásolja? Gondolok itt a vizelet(vissza)tartás idejének esetleges lerövidülésére.

A másik kérdés pedig az, hogy tudna-e valamilyen tanácsod adni, hogy ehhez a műtéthez, milyen állatorvost, állatorvosi rendelőt válasszunk? Nem az ár miatt, hanem a megfelelő orvosi ellátás és minőség miatt….
Köszönöm válaszát!

Tisztelettel: Németh János

2016.01.15

Állatorvos

A szobatisztaságot a műtét egyáltalán nem befolyásolja, a lehetséges komplikációk között szerepelhet az inkontinencia, ami a hormonhiány miatt alakul ki. Ez nem a szobatisztaság elvesztését okozza, hanem azt, hogy például az állat alvás közben tudta nélkül bepisil. Ez a probléma gyógyszeresen kezelhető. Gondolom erről a jelenségről olvastak, amikor a műtét lehetséges következményeinek néztek utána. Fontos tudni, hogy az ivartalanítás azon nagyon fontos előnye, ami az emlődaganatok kialakulásának esélyét csökkenti, az idő előrehaladtával csökken. Vagyis: ha a műtét az első tüzelés előtt történik meg, akkor az emlődaganatok későbbi kialakulásának valószínűsége 0,5%, ha ugyanez az első és második tüzelés között történik meg, akkor 8%, ha a második-harmadik tüzelés között, akkor már 26%. A műtéthez olyan lehetőleg sebészeti profilú rendelőt keressen, ahol géppel (gázzal) altatnak, mert így rövidíthető le legjobban az altatási idő. Vigye el a kutyát a kiválasztott helyre, egy megbeszélés céljából. Ha azt tapasztalja, hogy alaposan megvizsgálják, kérésére tájékoztatják az altatási kockázat csökkentésének lehetőségéről (pl.: biztonsági okokból lehet egy alap vérvizsgálatot csinálni), akkor jó helyen jár. Más kutyásoktól is tájékozódhat, hogy hol voltak jó tapasztalataik.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem