Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözletem!

Sovány kiskutya felhízlalásával kapcsolatban szeretném a tanácsát kérni. Fél évvel ezelőtt befogadtunk a menhelyről egy nagyjából 1 éves kiskutyát. Pár héten belül kiderült róla, hogy szárnyasallergiája van, azóta ennek megfelelően próbáljuk etetni, viszont kezd kórosan sovány lenni. Ha a jelenlegi adagnál többet vagy energdiadúsabb tápot vagy pl. sertéshúst kap, attól hasmenése lesz. Az allergiája miatt főtt csirkehús is kizárva. Nagyon aktív kutyus, rengeteget mozog, és gyanítjuk, hogy a mozgékonysága, illetve az új élete okozta stressz „fogyasztja”, pl. a séták alkalmával remeg, mikor száll ki a kocsiban (örömében, a félelmeit nagyon szépen levetkőzte, kicsit mintha átesett volna a ló túl oldalára, mindennek túlságosan örül). Egy ismerős ajánlására Nutridrinket kezdtük el neki adni, de javulást ez sem hozott. Mi olyat tudnánk neki adni, ami jobban felszívódik a szervezetében, és aminek köszönhetően pár kilót fel tudna magára szedni?

Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Kriszti

2014.12.05

Állatorvos

Ha a kutya kórosan sovány, akkor annak okát ki kell deríteni. Szerintem hasznos lenne egy bélsárvizsgálat (parazitológia, emésztőképesség) és esetleg egy vérvétel is, hogy kizárjuk a betegségeket. A kóros soványság hátterében lehet például emésztési vagy felszívódási zavar, vagy krónikus bélfertőzés is. Mindenképpen vigye el állatorvosához a kutyát. Ha a vizsgálatok során nem derül ki semmi kóros, akkor meg kell találni azt a lehetőleg prémium minőségű tápot, amelyet jól tolerál a kutya. Számos nagyon jó minőségű, érzékeny kutyáknak való táp létezik. Ha szükséges, akkor állatorvosi gyógytápok is rendelkezésre állnak.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem